logo ZG KOMPAS

KLUB ZA ZAPOŠLJAVANJE

Cilj provedbe usluga Kluba za zapošljavanje je povećanje zapošljivosti ciljnih skupina osnaživanjem za ulazak na tržište rada.
Usluge kluba odnose se na provedbu radionica, a azilanti će sudjelovati u provedbi dodatnih konzultacija temeljem kompleksnosti njihovog položaja na tržištu rada (2 sata individualnih konzultacija za svakog).
Radionice pripremaju stručnjak iz područja radnog prava (Novi sindikat) i stručnjak za rad s azilantima (Zemljani – Are You Syrious?) Cilj radionica je dodatno olakšati razumijevanje hrvatskog tržišta rada, traženje zaposlenja i njegovo zadržavanje.

Radionice – 3 radionice x 2 sata:

  1. radionica – prepoznavanje vrsta zapošljavanja, prava i obveza kod pristupa poslodavcima
  2. radionica – izrada životopisa i prijave za posao, prepoznavanje nezaposlenosti kao općeg problema kako polaznici ne bi bili demotivirani prilikom traženja posla
  3. radionica – razgovor za posao, jačanje samopouzdanja za ostavljanje boljeg dojma za lakše zapošljavanje, prepoznavanje poslodavaca koji rade u sustavu crne / sive ekonomije, institucijama i zaštiti radničkih prava
Klub za zapošljavanje djelovat će simultano s aktivnostima provođenja obrazovnih programa, a bit će otvoren početkom listopada 2018. godine u prostorima Novog sindikata na adresi Park stara Trešnjevka 2, 10 000 Zagreb.

Navedeni programi Kluba za zapošljavanje još su u pripremi. Više informacija o točnom eventu povodom otvorenja te novim aktivnostima u Klubu za zapošljavanje možete pratiti na ovoj web stranici.