logo ZG KOMPAS

O nama

Pučko otvoreno učilište Zagreb

Pučko otvoreno učilište Zagreb (osnovano 1907.), najveća je ustanova za obrazovanje/učenje i kulturu u Hrvatskoj koja svojim polaznicima nudi programe obrazovanja, osposobljavanja, usavršavanja, osnovne i srednje škole, kulture i nakladništva, razvoja i međunarodnih projekata te sveučilišta za treću životnu dob.
Brojnim programima obrazovanja pomaže u reguliranju tržišta rada i rješavanju problema nezaposlenosti, a kvalitetom i realizacijom niza međunarodnih projekata prati trendove razvoja novih tehnologija, razvoja pojedinih struka, i uključivanja u europske integracije povezujući hrvatski i europski obrazovni prostor.
U 21. stoljeću zahtijevaju se znanja i sposobnosti kojima odgovaramo na stalne promjene, pri čemu se traže obrazovane i kreativne osobe, kompetentne i spremne za nove izazove. Učilište zapošljava 60-ak djelatnika i ima 300-tinjak vanjskih suradnika, a nekoliko stotina programa u obrazovanju i kulturi polazi približno 7.000 osoba na godinu.
Svoje aktivnosti Učilište provodi u jednoj od najljepših građevina moderne arhitekture, djelo profesora Radovana Nikšića koji je dobio, kao projektant zgrade, Nagradu grada Zagreba. Za sjajno unutarnje opremanje objekta, prilagođeno obrazovanju odraslih, zaslužan je Bernardo Bernardi.